Het eiland Tholen is met zijn pittoreske dorpjes, bloemendijken en smalle polderweggetjes bijzonder aantrekkelijk voor fietsers en wandelaars en een ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Watersportliefhebbers komen er ook prima aan hun trekken, er zijn volop recreatiemogelijkheden voor vissers, duikers, surfers, zeilers en pleziervaarders.

Voor een mooie fietsroute met restaurants zie de link hieronder.

https://www.happenentrappen.nl/route/65

Ook staan er fietsroutes (die langs monumenten gaan) op de website: www.heemkundetholen.nl

Voor alle andere informatie en meer fietsroutes zie de link van VVV Zeeland

https://www.vvvzeeland.nl/nl/eilanden/tholen-en-sint-philipsland

 

Duiken & snorkelen 

De Zeeuwse wateren zijn geliefd bij duikers in binnen- en buitenland. In Zeeland vind je talloze duiklocaties waar je de prachtige onderwaterwereld kunt bewonderen. Vooral Nationaal Park de Oosterschelde en het Grevelingenmeer zijn populair vanwege bijzondere flora en fauna, én de duikwrakken.

Duikstek 73 ligt bij het strand van Sint-Annaland, op slechts 5 minuten lopen vanaf het park. Het beste moment om hier te duiken is bij laag water, dan heb je het beste zicht. De kale zandvlakten van de ondiepe geul lopen langzaam over in een prachtig begroeide bodem met een verscheidenheid aan zeedieren. Zo zie je hier bijvoorbeeld krabben en kreeften, garnalen, sponzen en zeedahlia’s in tal van groottes en kleuren.

In het Grevelingenmeer, op 45 minuten rijden van het park, is het zestig meter lange schip Le Serpent afgezonken. Deze ligt nu op ongeveer 23 meter diepte. Of duik naar de bekende ‘Galjoen zonder Poen’ bij Wemeldinge in de Oosterschelde, ook op 45 minuten rijden. Dit wrak ligt 25 meter onder water.

Het Nationaal Park de Oosterschelde staat wellicht het meest bekend om de van kleur veranderende sepia, een inktvis, die hier iedere lente eieren leggen. Talloze duikers trekken naar de Zeelandbrug, de zijde bij Zierikzee, om de parende sepia’s te bewonderen.

Duiken in Zeeland is echt heel bijzonder, maar houd wel rekening met de stromingen, de wind en de getijden. Er zijn een aantal wateren waar beginners veilig kunnen duiken, maar voor de meeste plekken is meer ervaring vereist.

 

Wandelen en fietsen

In Sint-Annaland en op het eiland Tholen vind je eindeloze wandel- en fietsroutes. Trek eropuit en zie hoe mooi en natuurrijk het eiland is. De dijken, oude boerderijen, uitgestrekte polders en bloemenvelden vormen een prachtig decor tijdens je tocht.

Zeeland is bij uitstek geschikt om te wandelen of te fietsen. Je kunt je eigen route bepalen aan de hand van de vele wandel- en fietsknooppunten in Zeeland, zo ook in Sint-Annaland en op het gehele eiland Tholen.

 

Tholen
De stad Tholen ligt precies op de grens met Noord-Brabant. Het heeft een historische stadskern welke nog grotendeels is omringd door wallen en vesten. Een reis terug in de tijd met een bezoek aan de Grote Kerk, het stadhuis of de historische scheepswerf bij de jachthaven.

 

Bergen op Zoom

Deze stad ligt op een klein half uurtje rijden van het chaletpark.
Een historische stad welke bruist van de energie, u kunt er heerlijk shoppen in de vele winkeltjes welke gevestigd zijn in de middeleeuwse straatjes en pleinen. Bergen op Zoom heeft een geschiedenis welke 800 jaar bestrijkt en in het stadscentrum vindt u vele monumenten terug zoals onder andere de Gevangenpoort, de Sint Gertrudiskerk, het Markiezenhof en het stadhuis.  Je kunt hier cultuursnuiven, naar hartenlust winkelen, culinair genieten, en op terrasjes naar mensen kijken.

Het oude centrum, met haar middeleeuwse straten en pleinen, vormt een prachtig decor tijdens het shoppen. Naast kleine boetiekjes vind je hier ook vele bekende merken, cafés, restaurants en een algehele gezellige sfeer. De ‘Winkelacht’ is een winkelgebied bestaande uit ’t Vierkantje en de Parade – twee lussen die samen een acht vormen. ‘Shop till you drop’ is in Bergen op Zoom zeker mogelijk.

Op vrijdag is het koopavond, dan zijn vele winkels tot 21.00 uur geopend. Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag, dan kun je gratis parkeren in de parkeergarages.

 

Goes                                                                                                                                                                                                                                                         

De bijnaam van Goes is Het winkelhart van Zeeland, er is een ruime variëteit aan winkels welke gesitueerd zijn rond de historische binnenstad. Goes heeft ook meerdere galeries en het Museum de Bevelanden mag u zeker niet overslaan.
’s Avonds heeft u de mogelijkheid om één van de discotheken of cafe’s te bezoeken waar regelmatig live muziek wordt gespeeld.

 

Antwerpen
Deze grote stad heeft alles wat een stad maar kan bieden, vele historische gebouwen en monumenten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op de Groenplaats. Of gaat u liever winkelen op de Meir of wilt u één van de vele musea bezoeken, het is allemaal mogelijk. En vergeet de Antwerpse Zoo niet, één van de oudste dierentuinen in de wereld. www.zooantwerpen.be 

 

Tips en trips

-Woonboulevard Poortvliet

-Oesterdam Events (Paintball, Buggy rijden, Escaperoom)
- Waternoodsmuseum te Ouwerkerk
- Deltapark Neeltje Jans
- Natuurgebied de Pluimpot (Sint Maartensdijk)
- Nationaalpark Oosterschelde
- Deltawerken Markiezaatskade
- Binnenspeeltuin Miny World te Bergen op Zoom
- Historisch Museum de Bevelanden te Goes
- Klimbos Brabantse Wal te Bergen op Zoom
- Museum aan de Stroom te Antwerpen
- Buitenspeeltuin Vrouwenhof te Roosendaal
- Fonteyn Thermen te Bergen op Zoom
- Kasteelpark Ravenhof - Moretusbos te Putte
- Landgoed Mattemburgh te Hoogerheide
- Metropolis bioscoop te Antwerpen

 

Onder het kopje Uitjes staan nog meer uitgebreide tips voor een leuk dagje weg.